Zeleni odtis za čistejše okolje

O svečah

Predniki vam ne bodo zamerili, če boste letos prižgali svečo manj, potomci vam bodo za to hvaležni

Preprečevanje in zmanjševanje količin odpadkov je naša prednostna naloga, ki pa ni lahka, saj  zahteva spremembo našega razmišljanja in tudi navad. Običajno pri kupovanju izdelkov  sploh ne razmišljamo o tem, da bo nakup, ali del tega nakupa prej ali slej končal med odpadki.  Noben odpadek ni dober odpadek, tudi če se ga da predelati.
Zato je naša naloga, da spodbujamo ljudi k razmišljanju, da odpadki nastajajo pri vsakem našem početju in da količino odpadkov lahko zmanjšujemo sami. Seveda je to dolgotrajen proces spreminjanja naših navad.

Odpadke je mogoče zmanjšati na zelo preproste načine: npr., če izbiramo izdelke za večkratno uporabo ali z dolgo življenjsko dobo, brez nepotrebne ali s povratno embalažo, nove modele kupujemo šele, ko so stari iztrošeni, premislimo o uporabni vrednosti izdelkov, ki jih že imamo doma, in podobno.

Z našo tokratno akcijo vas letos spodbujamo k razmisleku, ali bi prižgali svečo manj. Predniki vam ne bodo zamerili, potomci vam bodo za to hvaležni.

Obišči Facebook stran
Idejna in likovna izvedba: Art Design | Vsi slikovni materiali na strani so avtorsko delo    Art Design d.o.o. - Grafično oblikovanje, oblikovanje in izdelava spletnih strani